Рубрикатор
Вакансії    Резюме

 Банки
Роздрібний бізнес
Середній та малий бізнес
Корпоративний бізнес
Міжнародний бізнес
Інвестиційний бізнес
Ризик-менеджмент
Кредитування
Заставні операції
Казначейство
Фінансовий моніторинг
Фінансовий аналіз та планування
Бухоблік та звітність
Аудит
Операційний супровід
Розробка продуктів та методологія
Касові операції та грошовий обіг
Платіжні картки
Інформаційні технології
Маркетинг та реклама
Юридична служба
Стягнення заборгованості
Служба безпеки
Управління персоналом
Діловодство
Розвиток філіальної мережі
Філії та відділення банку (керівники)
Адміністративно-господарська частина
Різне
 
 
 
 
Швидкий пошук                        Розширений пошук резюме
  Місто
  Розділ
Ключові слова
Банківські новини

Заява Президента Асоцiацiї українських банкiв

Асоцiацiя українських банкiв позитивно сприйняла, що нарештi, хоч i з затримкою на пiв року, керiвництво Уряду заявило про необхiднiсть вiдновлення довiри до банкiвської системи з боку пересiчних громадян, якi, за словами Прем'єр-мiнiстра Юлiї Тимошенко, "повиннi, незважаючи на всi свої емоцiї, повiрити в банкiвську систему i не забирати свої внески, а зберiгати їх у банках". Це правильний заклик.

Маю надiю, що Прем'єр-мiнiстр спростує i свої нещодавнi негативнi заяви щодо деяких українських банкiв, що викликало значний вiдтiк вкладiв та пiдрив довiри як до цих банкiв, так i всiєї нацiональної банкiвської системи в цiлому.

Водночас, Асоцiацiя українських банкiв сподiвається, що заклик Прем'єр-мiнiстра "не забирати свої внески, а зберiгати їх у банках", стосується не тiльки пересiчних громадян, але i "непересiчних", зокрема народних депутатiв, якi у першу чергу забирали свої немалi вклади у банках, навiть не дивлячись на запровадження мораторiю. Вiдтiк саме таких "непересiчних" вкладiв нанiс суттєвого удару по нацiональнiй банкiвськiй системi. I це саме такi "непересiчнi громадяни" вiдмовились пiдтримати у Верховнiй Радi України пропозицiю АУБ щодо узаконення мораторiю на дострокове повернення вкладiв, прийняття якої дало б право НБУ не дозволяти видавати достроково депозити всiм без винятку, в т.ч. i депутатам.

Також в АУБ сподiваються, що Уряд закличе не лише "не забирати свої внески", але й закличе повертати взятi у банках кредити. Адже попереднi заяви керiвникiв Уряду лише провокували зростання неповернення кредитiв. Якщо кредити не будуть повертатись, банк не зможе розрахуватись з вкладниками, клiєнтами, закордонними кредиторами тощо.

Має бути зупинений iснуючий популiзм, у тому числi i щодо повернення валютних кредитiв за т.зв. "iсторичним курсом" пiдприємствам окремих галузей. Адже це не стабiлiзує ситуацiю у банкiвськiй системi, а навпаки погiршує її.

Уряд може надати пiдтримку позичальникам банкiв, що отримали валютнi кредити i не спроможнi тепер у повнiй мiрi їх обслуговувати. Зокрема, Уряд може вiдiбрати окремих позичальникiв, що взяли валютнi кредити пiд власнi квартири, прорахувати їх рiчну заборгованiсть i викупити їх у банкiв. Це будуть вiдносно невеликi кошти, але це буде реальна допомога i позичальникам, i банкам. А банки можуть надати таку iнформацiю.

Так само з транспортниками. Треба зiбратись i проаналiзувати, скiльки реально вони заборгували банкам, скiльки вони мають сплатити, скажiмо, у цьому роцi. Там не така велика сума, щоб Уряд не мав змоги викупити у банкiв цi борги.

Це був би реальний крок з боку Уряду i щодо пiклування про пересiчних громадян, i щодо сприяння вiдновленню довiри та стабiльностi у нацiональнiй банкiвськiй системi. Поки що цього немає. Реально Урядом цi питання залишенi напризволяще i банки змушенi самотужки вирiшувати проблеми, в яких опинились i вони, i громадяни, i цiлi галузi через недолугу полiтику влади.

Прикро також, що рiзька змiна тональностi заяв Прем'єр-мiнiстра вiд атак та обвинувачень на адресу українських банкiв на протилежнi - про необхiднiсть вiдновлення довiри до них, - з"явилася не стiльки вiд вболiвання за нацiональну банкiвську систему, скiльки пiсля того, як Європейський банк реконструкцiї та розвитку (ЄБРР) заявив, що надасть українським банкам допомогу обсягом 500 млн. доларiв у разi, якщо "спочатку країна вiдновить довiру до банкiвського сектора".

Невже, якби чужа фiнансова iнституцiя не поставила таку жорстку умову, то наш Уряд i тепер не думав би, яким чином цю довiру до нацiональної банкiвської системи пiднiмати?

Олександр Сугоняко

Президент Асоцiацiї українських банкiв

По материалам: UABanker.net


Читать также:

  • Робота в компаніях

       Швидкий перехід
    нові мфо борисполь мариуполь ужгород касир киев кредит без довідки про доходи мукачево одесса черкассы невідомі мфо україни николаев ровно бердичев александрия каменское тернополь кременчуг кредит без справки о доходах полтава сумы шостка смела яготин кривой рог измаил белая церковь днепр северодонецк кассир павлоград энергодар мфо україна юрисконсульт экономист бухгалтер маловідомі мфо україни ивано-франковск юрист никополь луцк бровары нові мфо україна каменец-подольский краматорск винница харьков операционист миргород кропивницкий славянск кредит онлайн на карту без отказа срочно хмельницкий рейтинг кредитов херсон аналитик кредит під 0 житомир запорожье умань бахмут кредит онлайн на карту черновцы всі мфо изюм чернигов все мфо бердянск львов мелитополь прилуки деньги в долг гроші в борг терміново
    + Додати

     
     
     
     
     
     
    Посилання
    вакансии банков мфо, которые дают всем рейтинг кредитов онлайн кредит онлайн на картку без відмови терміново работа в банке киев мфо без лицензии база мфо украины отзывы спортбанк вакансии в банках Новые МФО Украины позика на картку з автоматичним схваленням альфа банк киев карта спортбанк невідомі мфо вакансии банков украины вакансии в финансах архив вакансий альфа банк спортбанк кредит наличными без справки о доходах кредит готівкою без довідки про доходи работа в финансах займ на карту с автоматическим одобрением кредит готівкою київ точки выдачи спортбанк работа в банке работа в страховании список rss кредитный лимит спортбанк кредит под 0 процентов кредит спортбанк микрозайм без отказа кредит онлайн на карту без отказа деньги в долг срочно неизвестные мфо всі мфо україни Нові МФО України кредит наличными киев малоизвестные мфо гроші в борг все мфо украины банковские вакансии кредит під 0 відсотків маловідомі мфо
     
     



    На главную | Каталог вакансий | Каталог резюме
    Работа по городам | Добавить вакансию | Добавить резюме
    Пользовательское соглашение | Карта сайта | Партнеры | Контакты