Рубрикатор
Вакансії    Резюме

 Банки
Роздрібний бізнес
Середній та малий бізнес
Корпоративний бізнес
Міжнародний бізнес
Інвестиційний бізнес
Ризик-менеджмент
Кредитування
Заставні операції
Казначейство
Фінансовий моніторинг
Фінансовий аналіз та планування
Бухоблік та звітність
Аудит
Операційний супровід
Розробка продуктів та методологія
Касові операції та грошовий обіг
Платіжні картки
Інформаційні технології
Маркетинг та реклама
Юридична служба
Стягнення заборгованості
Служба безпеки
Управління персоналом
Діловодство
Розвиток філіальної мережі
Філії та відділення банку (керівники)
Адміністративно-господарська частина
Різне
 
 
 
 
Швидкий пошук                        Розширений пошук резюме
  Місто
  Розділ
Ключові слова
Банківські новини

Нацбанк безпiдставно звинувачує емiтентiв пластикових карток в монополiзмi, лобiюючи НСМЕП

Асоцiацiя "Український Кредитно-Банкiвський Союз" вважає абсолютно безпiдставними та необґрунтованими звинувачення Нацiонального банку на адресу емiтентiв пластикових карток мiжнародних платiжних систем у монополiзмi. УКБС вважає, що таким чином НБУ лобiює примусове впровадження Нацiональної системи електронних платежiв.

Як наголошують експерти Асоцiацiї, Нацбанк методологiчно невiрно визначає монопольне становище на ринку мiжнародних платiжних систем (карток Visa International та MasterCard Worldwide) порiвнянно з НСМЕП, посилаючись при цьому на статтю 12 Роздiлу II Закону України "Про захист економiчної конкуренцiї". Платiжнi системи не провадять комерцiйну дiяльнiсть з надання послуг користувачам карток, тому не можна спиратися на показники обсягiв використання карток МПС для обгрунтування проявiв монополiзму.

Черговою "аргументацiйною" помилкою НБУ, за висновком експертiв, є квалiфiкацiя показникiв одного з крупних українських банкiв на ринку МПС як прояв монополiзму. Регулятор посилається на частку емiтованих платiжних карт (36,4%), ринкову частку мережi банкоматiв (22%), платiжних термiналiв (47%), iмпринтєрiв (80%).

УКБС звертає увагу, що закон "Про захист економiчної конкуренцiї" визначає суб'єкт господарювання, який займає монопольне (домiнуюче) становище на ринку, якщо на зазначеному ринку у нього немає жодного конкурента або ж iснує режим обмеженого доступу iнших суб'єктiв господарювання на ринок. Загальновiдомо, що у кожного з банкiв на ринку МПС бiльше сотнi конкурентiв, а за перiод 2006-2008 рокiв 19 банкiв емiтували бiльше 500 тисяч карток, серед них всi банки "першої десятки". По сутi, будь-який український банк за бажанням може стати членом МПС, проводити емiсiю та/або еквайрiнг.

У своїй критицi мiжнародних платiжних систем Нацбанк звертає увагу на збитки вiд шахрайських операцiй, якi за 2007 рiк склали 1,5 млн грн., а також на скарги вiд громадян на незадовiльну роботу банкiв з платiжними картками МПС.

Проте, суттєва, на перший погляд, сума збиткiв, у розрiзi обсягу операцiй з картками МПС виглядає мiзерною. За пiдрахунками експертiв УКБС, за 2007 рiк збитки складають 0,0055% вiд загального обсягу операцiй з використанням карток МПС. Крiм того, вiдповiдно до закону "Про платiжнi системи та переказ коштiв в Українi" за такими операцiями банки приймають вiдповiдальнiсть на себе, розраховуючись з клiєнтами за завданi збитки у повному обсязi.

Що стосується скарг громадян, яких у першому пiврiччi 2008 року НБУ отримав лише 60, то у розрiзi загального обсягу користувачiв картками МПС в Українi - а це понад 40 млн клiєнтiв, - зазначена кiлькiсть складає всього 0,00015% вiд загальної сукупностi клiєнтiв МПС. В математицi, статистицi чи економiцi зазначенi показники як по збитках, так i щодо кiлькостi скарг вважаються такими, що можна не враховувати.

УКБС звертає увагу на недостатню та слабо доказову аргументацiю звинувачень Нацбанку на адресу емiтентiв карток МПС. За такими дiями, вважають в Асоцiацiї, НБУ прикриває лобiювання примусового впровадження НСМЕП в Українi.

Нагадаємо, що 19 червня Мiнфiн затвердив Змiни до умов проведення вiдкритого конкурсу з визначення уповноважених банкiв України, через якi має здiйснюватися виплата заробiтної плати працiвникам бюджетних установ та державної соцiальної допомоги, спрямованi на примусове запровадження виключно Нацiональної системи масових електронних платежiв для зазначених розрахункiв.

По материалам: UABanker.net


Читать также:

  • Робота в компаніях

       Швидкий перехід
    изюм кредит онлайн на карту без отказа срочно кредит без довідки про доходи кривой рог мфо україна прилуки юрист каменское бахмут мелитополь умань бровары львов кредит без справки о доходах белая церковь житомир нові мфо україна кассир никополь мукачево краматорск борисполь миргород ровно ужгород александрия бухгалтер все мфо маловідомі мфо україни мариуполь кредит онлайн на карту черкассы северодонецк херсон тернополь юрисконсульт николаев харьков всі мфо аналитик экономист киев одесса рейтинг кредитов измаил энергодар днепр операционист кропивницкий кременчуг хмельницкий бердянск деньги в долг каменец-подольский луцк винница славянск кредит під 0 невідомі мфо україни смела бердичев ивано-франковск шостка запорожье касир сумы яготин нові мфо павлоград гроші в борг терміново чернигов черновцы полтава
    + Додати

     
     
     
     
     
     
    Посилання
    альфа банк киев Нові МФО України деньги в долг срочно маловідомі мфо кредит под 0 процентов альфа банк кредит онлайн на карту без отказа кредитный лимит спортбанк займ на карту с автоматическим одобрением всі мфо україни вакансии в финансах невідомі мфо кредит готівкою київ архив вакансий база мфо украины список rss работа в страховании вакансии банков кредит наличными киев кредит спортбанк отзывы спортбанк вакансии в банках мфо без лицензии спортбанк кредит готівкою без довідки про доходи работа в финансах Новые МФО Украины все мфо украины кредит онлайн на картку без відмови терміново карта спортбанк вакансии банков украины неизвестные мфо микрозайм без отказа гроші в борг рейтинг кредитов онлайн мфо, которые дают всем позика на картку з автоматичним схваленням малоизвестные мфо кредит наличными без справки о доходах точки выдачи спортбанк кредит під 0 відсотків работа в банке киев работа в банке банковские вакансии
     
     



    На главную | Каталог вакансий | Каталог резюме
    Работа по городам | Добавить вакансию | Добавить резюме
    Пользовательское соглашение | Карта сайта | Партнеры | Контакты